Wil jij ook bruisend door het leven gaan?

Bij Spice up your Qi leer je hoe je met behulp van qigong en de oosterse voedingsleer jouw qi-levenskracht weer kan laten stromen, zodat die bruisende jij weer tevoorschijn komt! 

Huh, wat is qi (tsjie)?

Je bent niet de enige die zich dit afvraagt, want deze vraag krijg ik best vaak! Qi staat volgens de oosterse leer voor levensenergie en soms wordt het ook wel simpelweg adem of energie genoemd. Omdat deze levensenergie onderdeel is van ieder levend wezen, stroomt het ook door jou en mij. Maar soms zit je qi een beetje vast, en stroomt het niet meer zo lekker. Je voelt je moe en niet meer in balans. Ik kan jou daarbij helpen! Tijdens mijn verschillende qi-workshops en qi-sessies leer ik jou met behulp van speciale qigong-technieken op allerlei manieren hoe jij jouw lichaam en geest weer in balans krijgt.


Benieuwd naar welke workshops en sessies ik allemaal aanbied?

Welkom mooi mens

Wist je dat werken met qi-levensenergie de oosterse aanpak is om meer vitaliteit en meer bewustwording te creëren? Waar tegenwoordig de vitaliteits- en leefstijlprogramma’s als paddenstoelen uit de grond schieten, steunt de qi-leer op de eeuwenoude oosterse geneeskunde waar de prachtigste wijsheden voor een vitaal en gelukkig leven in verborgen liggen. De qi-leer is hier een onderdeel van en is een bijzondere benadering om je energie te beheersen. Het leert je jouw levensenergie te voelen en hierop in te tunen, zodat lichaam en geest weer met elkaar in verbinding komen te staan. 


Onrust kan zich vertalen naar fysieke klachten. En die fysieke klachten kunnen zich uiteindelijk manifesteren als ziekte.


Als een bepaald deel van ons lichaam uit balans is, als de qi niet goed door dat deel van je lijf stroomt, zul je merken dat je bepaalde fysieke of emotionele ongemakken voelt. Dit is een manier van ons lichaam om te laten weten dat er iets niet helemaal lekker loopt en dat je dat deel van jouw lichaam weer wat meer aandacht moet geven. 


Misschien herken je het wel, je hebt veel last van migraine, je gewrichten doen pijn of je bent gewoonweg prikkelbaar en vermoeid. Dit kan allemaal komen omdat je energie van je lever verstoord is. Het lijkt misschien raar dat je lever iets te maken kan hebben met hoofdpijn, maar ons hele lichaam is een netwerk van verbindingen, meridianen genoemd, die allemaal met elkaar in verbinding staan. Je lever is bijvoorbeeld gekoppeld aan je galblaas en de meridiaan van je galblaas loopt helemaal tot boven onze wenkbrauw. Dat is dan ook de reden dat een verstoorde leverenergie kan leiden tot die vervelende kloppende pijn achter je oog die migraine veroorzaakt. Maar niet alleen fysieke klachten kun je op deze manier herleiden. Omdat aan onze organen ook emoties zijn gekoppeld, kan de verstoring van de energie ook tot emotionele ongemakken leiden, zoals woede en irritatie. Door meer naar ons lichaam te luisteren gaan we deze symptomen beter begrijpen en kunnen we er iets aan doen.

Heb jij weleens last van de volgende klachten?

• Spijsverteringsproblemen
• Opgeblazen buik of winderigheid
• Diarree
• Constipatie
• Angst en/of depressie
• Slaapproblemen


Of deze:

• Onrust en onzekerheid

• Burn-outklachten en/of stress
• Concentratieproblemen
• Vermoeidheid
• Menstruatieproblemen
• Huidproblemen
• Te veel in je hoofd zitten


Als bepaalde delen in jouw lichaam niet goed in balans zijn, kun je klachten ervaren. Je krijgt dan bijvoorbeeld opeens last van een opgeblazen buik, je voelt je zonder aanleiding moe en je onzekerheid en angsten spelen steeds vaker de kop op. Waar komen deze klachten toch vandaan, en hoe komt je er weer vanaf? Het kan best frustrerend zijn, want je slaapt goed, maar toch voel je je moe. Je eet gezond, maar toch is je buik telkens opgeblazen. En je sport en ontspant genoeg, maar toch voelt het alsof je tegen een burn-out aanzit.  Vaak is de oplossing simpeler dan je denkt, en kun je met wat praktische qi-gongoefeningen en heerlijke oosterse recepten al een groot verschil maken. Tijdens mijn verschillende workshops en qi-sessies gids ik jou door de interessante wereld van de oosterse voedingsleer en qi-gong en laat ik je zien hoe je op een leuke en gemakkelijke manier weer beter in je vel kunt zitten. 

Wat zeggen anderen over Hyang?

We negeren vaak lichamelijke signalen totdat ons lichaam ons tot een halt roept. 

Met behulp van speciale qigong-technieken leer ik jou de oosterse geheimen om jouw lichaam en geest beter te begrijpen en ze weer onder controle te krijgen. 

Geen pleisters plakken, maar de bron aanpakken.

Dat doen we door op zoek te gaan naar de dieper gelegen oorzaken van jouw klachten. Dat is niet altijd even makkelijk. We zitten vaak veel te veel in ons hoofd en laten het ego veelal ons hartsverlangen beperken. Maar al te vaak wijzen we liever naar de buitenwereld dan dat we ons verdiepen in onze binnenwereld. Dat is niet zo vreemd, want echt naar binnen gaan geeft in eerste instantie een gevoel van chaos en onrust. Qigong kan daarbij helpen en is een fijne manier om eindelijk eens verstilling te ervaren. Door de zachte, dynamische en meditatieve bewegingen kunnen lichaam en geest zich ontspannen en kom je weer een stukje dichter bij de jij die je eigenlijk wilt zijn.

Voel de liefdevolle verbinding en veiligheid in jezelf 

Je zet iedereen op één, behalve jezelf. Je voelt je moe, en zit niet lekker in je vel. En je hebt het idee dat je veel te veel ‘in je hoofd zit’. Klinkt dit herkenbaar? Vraag jezelf dan eens af hoeveel aandacht jij hebt voor jouw eigen welzijn. Geef jij jouw lichaam de aandacht die het verdient? Volgens de oosterse geneeskunde is ons lichaam is de tempel waarin wij wonen. Het is het vervoermiddel dat ons van A naar B brengt. En daarom is het NU tijd om jouw body, mind en spirit weer op de eerste plaats te zetten zodat jij veilig kunt thuiskomen in je lijf. 


Ik ga jou stap voor stap leren hoe jij dat het beste kunt aanpakken!


Met behulp van de oosterse qigong-technieken laat ik je zien hoe je niet alleen goed voor de binnenkant van je lijf kunt zorgen, maar ook voor de buitenkant. Doordat we ons tijdens de qigong-oefeningen richten op acupunctuurpunten wordt het zelfhelende vermogen van jouw lichaam geactiveerd. Afvalstoffen verlaten je lichaam en door de milde detox van qi krijgt jouw immuunsysteem een ontzettende boost. Oude cellen worden vervangen door nieuwe, waardoor vitamines en mineralen tot wel tien keer sneller worden opgenomen in je lichaam. Het resultaat is dat je huid zachter wordt en je er stralend uit gaat zien. En je zult merken dat ook je gewrichten, spieren en pezen veel soepeler worden. Zie het als een apk voor je lichaam; met qigong geef je je lijf de zorg en aandacht die het verdient en kun je er weer even tegenaan!

Wat anderen van mij vinden

Hyang heeft me kennis laten maken met Zhineng Qigong.

Dat zulke eenvoudige oefeningen zo’n groot effect hebben op lichaam en geest is wonderlijk! Hoofdpijn die opkomt, kan ik nu door deze oefeningen te doen, laten zakken. Daarnaast is voeding duidelijk haar passie; ze houdt van lekker eten dat goed voor je lijf is en kan daarover persoonlijk advies geven.

Hyang helpt graag mensen en door haar kennis, oprechtheid en enthousiasme heeft ze bij mij een blijvende verandering in gang weten te zetten.Annemiek
Vaak een hele puzzel om alle ballen in de lucht te houden.
Zelf heb ik een verantwoordelijke baan als programmamanager en ben daarnaast nog trotse moeder van 2 dochters en één zoon, Vaak een hele puzzel om alle ballen in de lucht te houden. Wat mij daarbij heel goed helpt, zijn de Zhining Qigong oefeningen die Hyang me geleerd heeft. Dit doet ze super enthousiast op een hele duidelijke, toegankelijke manier. Niet alleen voel ik me veel energieker, ook heb ik veel minder last van het prikkelbare darm syndroom. Waarschijnlijk komt dit ook, omdat ik de voedingstips van Hyang inmiddels al enige tijd in praktijk breng.
Meer energie weinig tijd en optimaal resultaat in minimale tijd
Janneke

Hi, ik ben Hyang Stegers, 

Ik ben jouw alles-in-één-gids die jou naar een leven vol rust, ontspanning en bewustzijn leidt. 


Na een zeer zware burn-out ben ik mij meer gaan verdiepen in de oosterse geneeskunde, ook wel TCM (traditional Chinese medicine) genoemd. Dankzij deze waardevolle oosterse kennis zijn mijn mentale verwoningen geheeld en weet ik hoe ik beter voor mijn lichaam én geest kan zorgen. Ik heb namelijk geleerd dat lichaam en geest één zijn en dat het belangrijk is dat ze beide in balans zijn. Deze holistische aanpak sprak mij heel erg aan en de afgelopen jaren heb ik mij verder verdiept en ontwikkeld in de oosterse geneeskunde. Omdat de levens- en bewegingsleer zhineng qigong en de oosterse voedingsleer zo mooi op elkaar aansluiten, heb ik besloten mij hierin te specialiseren, zodat ik al deze kennis, ervaring en energie over kan brengen aan jou! 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Your information is safe with us