Hi, ik ben Hyang Stegers, aangenaam!

Ik ben jouw alles-in-één-gids die jou naar een leven vol rust, ontspanning en bewustzijn leidt. 

About me 

Als klein Aziatisch meisje kwam ik toen ik slechts tweeëneenhalve maand oud was naar Nederland. Van de bruisende metropool Seoul in Korea naar het koude kikkerlandje Nederland … dat was best een grote overgang! En ondanks dat ik ben opgegroeid in een warm gezin en ik een fantastische jeugd heb gehad, begon ik op latere leeftijd toch te worstelen met mijn adoptie. Ik kreeg last van verlatingsangst en hechtingsproblemen, en vroeg mij af wat mijn identiteit was. Wie ben ik en hoe verhoudt zich dat met alles om mij heen?

Dit was een hele pittige periode, en ik voelde continu onrust in mijn lijf. Ik was oververmoeid en mijn hooggevoeligheid en HSS zorgden ervoor dat ik met regelmaat overprikkeld dan wel onderprikkeld raakte. Na een zware burn-out kwam ik tot de conclusie dat ik dit zo niet langer wilde. Ik wilde rust in mijn systeem. 

Van overleven naar echt gaan leven!

Na dit heldere inzicht ben ik mij meer gaan verdiepen in de oosterse geneeskunde, ook wel TCM (traditional Chinese medicine) genoemd. Dankzij deze waardevolle oosterse kennis zijn mijn mentale verwoningen geheeld en weet ik hoe ik beter voor mijn lichaam én geest kan zorgen. Ik heb namelijk geleerd dat lichaam en geest één zijn en dat het belangrijk is dat ze beide in balans zijn. Deze holistische aanpak sprak mij heel erg aan en de afgelopen jaren heb ik mij verder verdiept en ontwikkeld in de oosterse geneeskunde. Omdat de levens- en bewegingsleer zhineng qigong en de oosterse voedingsleer zo mooi op elkaar aansluiten, heb ik besloten mij hierin te specialiseren, zodat ik al deze kennis, ervaring en energie over kan brengen aan jou! 

Zhineng Qigong

De unieke combinatie van qigong en voeding is heel nuttig en waardevol. En het mooie is, het maakt niet uit of je je nou redelijk goed of helemaal niet zo goed voelt, of je jong of oud, dik of dun bent. Iedereen heeft er baat bij!


null


Tijdens mijn sessies en workshops zet ik zhineng qigong in om bepaalde patronen in je leven te transformeren en leer ik je hoe je qi kunt activeren en cultiveren. Hierbij maak ik gebruik van acupunctuurpunten, dat zijn gebieden onder je huid en spieren waar de qi zich in bevindt. Door deze punten te masseren en te bewegen kan de qi weer gaan stromen en wordt het zelfhelende vermogen van het lichaam in gang gezet. Door de rustige en meditatieve bewegingen van qigong creëer je vervolgens verstilling, en kunnen lichaam en geest totaal ontspannen. 


Dit prachtige proces gaat hand in hand met de praktische wijsheden uit de oosterse voedingsleer waarmee je beter leert hoe je je lichaam én geest kunt voeden. Ik ga samen met jou kijken wat ik hierin voor jou kan betekenen. We brengen je voedingspatroon in kaart en inventariseren de eventuele klachten, waarna je een passend voedingsadvies van mij krijgt. En maak je niet druk, dat is geen saai en onuitvoerbaar dieet. Integendeel! Ik leer je hoe je op een gemakkelijke en vooral plezierige manier je eetpatroon kunt aanpassen. 


Laten we proosten op het leven

Bruisend van energie omarm ik het leven en wil ik jou graag leren hoe jij dat ook kan doen.
♡